Terug naar de Oorsprong

 Ik neem je graag mee terug naar de oorsprong: de natuur met haar seizoenen. Papier maken begint in de herfst wanneer de blaadjes van de bomen vallen en de groene planten vergelen en vergaan. De vezels die overblijven, worden als grondstof voor het papier gebruikt.

ginkgo_leaves_yellow-150x150

De wetten van de natuur vertellen ons dat het leven doorgaat, dat alles grondstof kan zijn voor iets nieuws, dat recycling een gegeven is. In de cirkel van het leven worden dingen getransformeerd door uiteen te vallen, zoals bladeren die worden omgevormd tot humus. Zoals in de natuur het proces zijn werk doet, zo kun jij dat ook, door de materie uiteen te rafelen en op een andere manier weer in elkaar te zetten. Daarmee geef je het een nieuwe betekenis, een nieuw leven.

Elk papier dat ik met de deelnemers aan mijn workshops maak vertelt een verhaal. Papier kun je niet alleen maken van grondstoffen uit de natuur, maar bijvoorbeeld ook van (oude) kleding. Hoe zou het zijn om je oude broek om te toveren tot een boek? Een boek met blanco pagina’s die opnieuw door jou te vullen zijn.
Heb je te maken gehad met een verlies van een dierbare? Hoe helend zou het zijn om papier te maken van degene die is overleden? Kleding waarvan je niet weet wat je ermee moet, maar waar je ook (nog) geen afstand van wilt doen… Je kunt er een boekje van maken, of misschien zelfs papier voor de bedankkaart.
Bijzonder papier, papier met een verhaal, wat een waarde heeft dat! En wat kun je er veel mee doen! Denk ook eens aan uitnodigingen voor een feest, visitekaartjes, mooie enveloppen of briefpapier…

Welkom bij Papier met een verhaal! In mijn ambachtelijke papiermakerij help ik jou via het maken van papier bij je kern te komen, je creatieve stroom te vinden en emotionele ervaringen te verwerken.

Ik werk met het creatieve proces in de vorm van het ambacht papier maken, om de verbinding met onze roots, de natuur, weer te herstellen, te hervinden. Deze onconventionele manier van het aansturen van je creatieve proces werkt inspirerend en motiverend en geeft je nieuwe tools in handen om de rode draad in je leven weer op te pakken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ontvang als dank het recept voor plantenpapier, begin alvast en  laat je inspireren.